Mesarska cesta Seznam forumov Mesarska cesta
Stanovanjski kompleks Poljansko nabrežje - forum je namenjena izključno lastnikom oz. stanovalcem v novem stanovanjskem kompleksu "Poljansko nabrežje".
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Glasno dvigalo

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Ugotovljene napake
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marep
Redni uporabnik


Pridružen/-a: 03.09. 2006, 19:56
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: 01 Jun 2007 20:31    Naslov sporočila: Glasno dvigalo Odgovori s citatom

Ena od sob meji na jašek dvigala. Dvigalo se kar precej sliši v notranjost stanovanja. Ima morda še kdo takšne probleme? Je kdo kontaktiral Sklad ali Gradis v zvesi s tem?

lp, mare
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Blanche
Veteran


Pridružen/-a: 05.06. 2006, 13:55
Prispevkov: 62
Kraj: Mesarska 30

PrispevekObjavljeno: 04 Jun 2007 09:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja seveda, tudi mene osebno in celo našo družino moti ultra glasno dvigalo, ki se sliši celo na drugo stran stanovanja v kopalnico, tudi ko so vsa vrata zaprta. Posebno tisti klik-klik na koncu, ko se dvigalo ustavi. Ker meji najina spalnica in tudi kuhinja direktno na dvigalo mi dostikrat, posebno ko ležim zvečer v postelji, dvigne temperaturo, ker se m zdi, kot bi ležala zraven ceste.

Razmišljala sva že, da bi steno ob dvigalu v spalnici obložila z izolacijo, ker ga imam tik ob glavi, glede na to, da je soba tako skoncipirana, da postelje ne moreš postaviti nijer drugje. Živeli arhitekti Confused

Nisem se še nikomur pritožila, ker se s tem še nisem imela moči ukvarjati, imamo še kar nekaj drugih napak v samem stanovanju, ki še niso sanirane. Kakšen predlog?

L.P. Blanche.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
marep
Redni uporabnik


Pridružen/-a: 03.09. 2006, 19:56
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: 12 Jun 2007 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam razmišljam o dodatni zvočni izolaciji, je pa vprašanje kako dobra naj bi bila.

Znanci v sosednjem bloku so tudi izmerili hrup - tisti klik-klik krepko presega dovoljeno jakost (44 dB), pa tudi drugače je dvigalo glasnejše od dovoljenega hrupa. Sklad je na to odgovoril da se bodo "prioritetno pristopili k reševanju problema" Tega je sedaj že nekaj mesecev.

Meritve hrupa pa mora opraviti pooblaščena oseba; to izvaja ZAG in menda tudi nekaj stane.

Se priporočam za kakšne informacije o zvočni izolaciji

lp, Mare
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Blanche
Veteran


Pridružen/-a: 05.06. 2006, 13:55
Prispevkov: 62
Kraj: Mesarska 30

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2007 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se pravi, da je potrebno zatežiti za začetek Skladu, to bom definitivno naredila. Če bi jim vsi, ki mejimo na dvigalo poslali pritožbo, ter jih pogosto klicali, bi se mogoče kaj premaknilo.

Recimo, da damo izmeriti hrup, kaj v tem primeru, komu se sploh pritožiti, če se nihče ne premakne? Včasih človek tu na Mesarski ne ve več, na koga naj se obrne, da se bo kaj uredilo. Saj razumem, da nas je veliko s težavami in da "moramo biti zadovoljni, ker smo stanovanja kupili tako poceni" Confused , pa vseeno, odgovorni ljudje ne bi smeli biti tako indiferentni.

L.P. Blanche
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SA0
Redni uporabnik


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 11:18
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: 18 Jun 2007 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi v našem stanovanju je dvigalo veliko prehrupno. V sobi, ki meji na jašek, je bivanje in spanje povsem nemogoče. Dvigalo pa je slišati tudi v ostalih prostorih stanovanja (pravzaprav lahko slišimo tudi dvigalo iz sosednjega vhoda). Seveda smo napako Skladu in Gradisu prijavili takoj po prevzemu maja 2006 (in kasneje še večkrat), vendar brezuspešno. Ker so motnje, ki se tičejo hrupa, precej subjektivna stvar, smo sami za vsak slučaj (da se ne bi izkazalo, da hrup ne presega predpisanih 30dB) izvedli meritev (s profesionalno opremo in v skladu s smernicami za tovrstne meritve) hrupa dvigala v sobi, ki meji na jašek. Rezultat meritve lahko vidite na grafu http://www.freewebs.com/gorokrog/lift%20grafdet.jpg, kjer so lepo vidne TOK-TOK špičke, katerih 48dB krepko presega zakonskih 30dB. Meritev med dvema visokima špičkama predstavlja vožnjo iz 4. nadstropja v K2 in razvidno je, da je hrup dvigala med obratovanjem zmeraj nad zakonsko predpisano mejo. Zadevo smo že hoteli poslati ustreznim inšpekcijskim službam, ko nas je novi koordinator prepričal, da so prehrupna dvigala znan problem, ki se bo v kratkem pričel reševati. To je bilo pred dvema mesecema, rezultatov, ki bi jih bilo mogoče »neslišati«, pa od nikoder.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SA0
Redni uporabnik


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 11:18
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2008 09:03    Naslov sporočila: sanacija prehrupnih dvigal Odgovori s citatom

Baje GRADIS na enem od vhodov izvaja poskusno sanacijo prehrupnih dvigal. Če bi bil test uspešen, bi naj na enak način sanirali še preostala dvigala. Problem vsega pa je, da ta test traja že več kot pol leta. Zanima me, na katerem vhodu poteka ta testna sanacija in seveda, kakšen je efekt.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andreja
Občasni uporabnik


Pridružen/-a: 29.05. 2006, 08:46
Prispevkov: 13
Kraj: mesarska 22

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 12:47    Naslov sporočila: rezultati "odpravljanja" problema hrupnosti dvigal Odgovori s citatom

Po skoraj treh letih od prevzema stanovanja in nenehnem opozarjanju Gradisa in Stanovanjskega sklada na problem hrupnosti dvigal in njihovem "odpravljanju" problema so rezultati naslednji: v mojem stanovanju je hrup dvigala med delovanjem med 37 in 45 decibeli! Torej krepko čez dovoljeno mejo 30 dB. Ker gre pri decibelih za logaritemsko skalo, pomeni vsakih 5 dB nad dovoljeno mejo, enostavno to, da je jakost zvoka približno 3-krat višja od dovoljene oz. da presega dovoljeno mejo za 200%. 10 dB nad dovoljeno mejo pa pomeni, da je jakost zvoka 10-krat višja oz. presega dovoljeno mejo za 900%.

Pa še primerjava stanja leta 2007 s stanjem dve leti kasneje (torej pred in po "sanaciji" problema): situacija sedaj je za nekaj dB SLABŠA!

Če koga zanima, mu lahko pokažem meritve.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Ugotovljene napake Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.