Mesarska cesta Seznam forumov Mesarska cesta
Stanovanjski kompleks Poljansko nabrežje - forum je namenjena izključno lastnikom oz. stanovalcem v novem stanovanjskem kompleksu "Poljansko nabrežje".
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




sosed na 22
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Medsoseski odnosi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gregor77
Redni uporabnik


Pridružen/-a: 06.11. 2006, 14:54
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: 19 Jun 2007 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

večina nedolžnih, kajne?

prosim vas!
živite v večstanovanjskem objektu, v multistanovanjski soseski. določene zadeve je pač potrebno vzeti v zakup.

če vsak dnevno 5x zaloputne vrata, je to kar nekaj tisoč hrupnih zapiranj dnevno v naselju, kajne?

enako velja za vrtanje, štemanje, govorjenje na balkonu,...

kljub vsemu vas vse lepo potihem pozdravljam!

l.p.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bucika225
Veteran


Pridružen/-a: 30.05. 2006, 09:15
Prispevkov: 147
Kraj: Mesarska 22

PrispevekObjavljeno: 20 Jun 2007 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

devica, ravno tako kot meni ne pride na pamet, da bi si omislila balkonske rože, ker vem da bi letelo v sosedov atrij, še manj, da bi karkoli otresala dol, tako pričakujem tudi od "atrijskih sosedov", da se zavedajo, da živijo v strnjenem naselju in da se morajo držati nekih osnovnih norm. In to da nas ob 7h zjutraj (ali še prej), zbudi kričanje in funkcioniranje na res nenormalnih frekvencah in se ne neha cel vikend in se do 8h zjutraj že 3x pripelje in odpelje z avtom na ploščad, se mi res ne zdi najbolj primerno. Menim, da bi se morali odselit na deželo tisti, ki se niso zmožni držat hišnega reda in bontona bivanja v naselju in ne obratno? Bi bilo zanimivo živet tukaj če bi vsi v naselju (se pravi cca. 2000 ljudi) delalo kar se jim zljubi in se ne oziralo na nikogar? Bi potem še zagovarjali tako obnašanje?
Lep dan, B.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jerikou
Veteran


Pridružen/-a: 14.06. 2006, 13:58
Prispevkov: 85
Kraj: Mesarska 16

PrispevekObjavljeno: 20 Jun 2007 10:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Devica, kot te zastopim si ena tistih ŽRTEV,ki živi v atriju?! Pa mi povej zakaj si dala sploh pod opcijo stanovanje v pritljičju, če pa znaš opisati samo negativne zadeve, ki se dogajajo tistim, ki živijo v pritjičju.
To, da je neka družina tako glasna (izpostavljam,da samo ena) pa nima nobene veze s tem, da je v pritljičju, lahko bi bila tudi nekje v sredini bloka pa bi me vseeno zmotilo njihovo glasno funkcioniranje.
Pa mi povej zakaj moram jaz tolerirati, če nekdo ne more spat zjutraj in se vstane ali pa ima psa. Zakaj nekdo ne more tolerirati nas, ki pa si mogoče vsaj za vikend želimo spanca do 9h!
Moja vzgoja mi pač narekuje, da ne pluvam, ne mečem ogorkov, cvetje mi ravno zato ne visi čez ograjo, ker si niti slučajno ne predstavljam, da bi ravno moj lonc padel nekomu na glavo. Seveda so v blokovskem naselju neke meje, neke tolerance, ki pa se jih moramo vsi držat ravno tako družina, ki se resnično obnaša kot, da živi na robu gozda brez sosedov……

Gregor77 tebi pa; niti slučajno si ne drznem zaloputati z vrati, ker pač vem, da pri vhodu živi družinica z malim otročkom, tako da vsaj 5x loputanja manj v naselju….

Evo to je moj bonton…….
Lp J.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Johnny
Redni uporabnik


Pridružen/-a: 20.06. 2006, 15:41
Prispevkov: 30

PrispevekObjavljeno: 20 Jun 2007 23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tisti ki tako zagovarjate strpnost. Odgovorte mi kako to da od vseh sosedov že pol leta skoraj vsak dan poslušam samo dretje te družine?(..pa je naselje polno mladih družin..) Tistih par zabav ki se sam ter tja zgodijo v naselju me ne moti ker so itak večino ob večerih in ne cel dan...vsak dan.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
devica
Redni uporabnik


Pridružen/-a: 20.09. 2006, 16:55
Prispevkov: 15

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2007 16:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, odgovor na vse prejšnje teme. Tisto zadevo na 22 pa res več ne zagovarjam. Pač smo ugotovili, zakaj se gre in tukaj res ne more biti tolerance, strpnosti in ne vemo kaj še....
Situacijo smo si malo ogledali, ta človek res misli, da je sam, kar naprej nekaj dela, koplje, sadi. Očitno misli, da ima njivo pa še preveč glasni so.
Ja ja, to je res hudič...morda bi hišnik moral v imenu vseh nas jim povedati!
Tiste zadeve, kar se tiče atrijev in ostalih nadstropij pa še vedno enako mišljenje, ker nam res gre naživce, da od zgoraj pokasiramo vso umazanijo. Ravno danes zjutraj je "en osebek" močno zalival rože nad VHODOM. Šprical je po meni pa še fajn kapljalo na streho smetišča. Lahko bi še naštevali, ampak je škoda besed....kultura v božjo mater!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Rdeči Škrat
Uporabnik pripravnik


Pridružen/-a: 21.06. 2007, 16:39
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2007 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takole:

Danes sem se popolnoma prijazno in dobrohote ustavil pred atrijem "slavne" družine iz 22ke. V čast si štejem da sem z "gospodom" spregovoril par besed o hrupu, kulturi in spoštovanju, športa in politike pa sem se izogibal. Pogovor je bil sicer zelo kratek, ampak prepoln arogance, agresije in celo pristnega začudenja.

Ker dotični "gospod" očitno ni sposoben normalne diskusije, sem se še malo poigral s telefonom ter se pustil poučiti o kršenju miru ter nespodobnem vedenju na telefonski številki 113, ter opravil še krajši razgovor s hišnikom. Le-ta je zagotovil, da bo ustno opozoril "moteči element", v kolikor to ne bi zaleglo, pa predlaga da se zadevo obravnava na avgustovskem zboru etažnih lastnikov, kjer lahko z večinsko podporo dosežejo izselitev "motečega elementa".

Na 113 se skoraj nima smisla obračati, saj mi je represivni organ na drugi strani brezžične naprave povedal da sicer lahko pošljejo patruljo, vendar če gre za dretje otrok/glasen pogovor po mobitelu (sicer v slogu samega Tonya Sopranota, polna tapristnih in sočnih kletvic)/glasne in dvomljive vzgojne ukrepe (sicer polne obljub o "ene okol kepe", težko ugotavljajo ali gre za dejansko kršitev ali ne. Svašta.

Predlagal bi, da se tule za začetek pofočkamo vsi tisti, ki se ne strinjamo s tem da si ena družina z vreščanjem, preklinjanjem in nekulturnim obnašanjem prilasti celotno dvorišče, predvsem pa tisti, ki ste pripravljeni kaj za to tudi storiti.

Združno se da marsikaj doseči, lahko se naprimer zmenimo za en določen datum, in vsi združno stopimo do atrija in povemo "motečemu elementu" kar mu gre.

Druga opcija je (kljub vsemu) številka 113, kjer se lahko marsikaj doseže z vztrajnostjo in predvsem števičnostjo. Če dobijo zadostno število pritožb, potem bodo MORALI ukrepati.

Kot zadnja opcija je pa seveda še možnost izselitve, če res ne gre drugače.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mesar22
Veteran


Pridružen/-a: 08.06. 2006, 22:10
Prispevkov: 121

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2007 21:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer sem z druge strani in jih na srečo ne rabim poslušat - se pa strinjam, da je nekaj pa s temi ljudmi pač treba naredit. Hja, a je še kdo opazil, da tud svoj avto perejo na ploščadi?
Kar definirajte datum zbora pred njihovim stanovanjem - pridem zraven!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jerikou
Veteran


Pridružen/-a: 14.06. 2006, 13:58
Prispevkov: 85
Kraj: Mesarska 16

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2007 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rdeči Škrat
Svakačast! Da si se spravil do tega soseda, res pohvalno. Sama priznam, da najbrž bi mogla precej poguma zbrat, da to naredim.Ker vse te kletvice in arogantno obnašanje,in in in nevem nevem..... mislim, da takim ljudem nic ne zaleze vsaj skozi pogovor ne.Kaksno drugo pot obrat pa je tut riziko sej ne ves kaksne ljudi ima okoli sebe...
Sicer pa bomo ze jutri lahko doziveli, če si bil kaj uspesen ali pa bomo najbrz ze ob 7h spet vsi pokonci.
Lp J...

p.s.:a pripravimo škafe vode?..... Twisted Evil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mesar22
Veteran


Pridružen/-a: 08.06. 2006, 22:10
Prispevkov: 121

PrispevekObjavljeno: 10 Jul 2007 20:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšno vlogo neki ima tisti keramični zaslon od umivalnika, ki ga je ta naš sosed postavil na najvišjo točko svojega atrija? Me kar malo spominja na kakšno cigansko naselje - ampak, morda pa zbira deževnico? Ali pa je to njihova družinska zastava? Kaj mislite ostali?
Confused
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Medsoseski odnosi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.