Mesarska cesta Seznam forumov Mesarska cesta
Stanovanjski kompleks Poljansko nabrežje - forum je namenjena izključno lastnikom oz. stanovalcem v novem stanovanjskem kompleksu "Poljansko nabrežje".
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Helioport
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Predlagaj novo temo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Ali vas helioport pri Poljanskem nabrežju moti?
zelo
33%
 33%  [ 18 ]
malo
30%
 30%  [ 16 ]
nič
35%
 35%  [ 19 ]
Skupaj glasov : 53

Avtor Sporočilo
NAS5
Občasni uporabnik


Pridružen/-a: 20.04. 2007, 19:38
Prispevkov: 9
Kraj: Mesarska 40

PrispevekObjavljeno: 27 Jun 2007 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi nas, ki smo neposredno na udaru, seveda zelo motijo peščeni viharji. Ko smo se vrnili po tedenskem dopustu domov, smo prišli v pravi peskovnik - po tleh, policah, knjigah... In to zgolj ob "na ventus" odprtem oknu na strani, kjer ni otroškega igrišča in helioporta.
Seveda se pridružujemo peticiji. Razmišljam pa, da bi bilo smiselno najti še kakšne hitrejše rešitve, ki bi vsaj nekoliko ublažile posledice. Veliko bi naredili že s kontrolirano smerjo vzletanja in pristajanja helikopterjev. Nekaj časa so policijski (vojaški ne) helikopterji vzletali in pristajali v polkrogu stran od našega bloka. Žal so se razvadili in ponovno vzletajo / pristajajo točno čez otroško igrišče, s čimer povzročijo največji upor ravno na mestu, kjer s tem naredijo največ škode. Druga rešitev bi bila tudi zamenjava peščenih površin na igrišču s travnato. Mislim, da s tem otroci ne bi dosti izgubili, saj je tu še vedno velik peskovnik. Pa tudi investicija ne bi bila tako visoka.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mjuv
Pogost uporabnik


Pridružen/-a: 15.04. 2007, 21:31
Prispevkov: 45

PrispevekObjavljeno: 28 Jun 2007 13:56    Naslov sporočila: Nov dopis minstrstvu Odgovori s citatom

Danes sem poslal ugovor na opravljeni inšpekcijski pregled helikopterskega vzletišča. Objavljam ga na forumu za ogrevanje pri pisanju peticije.
LP vsem!

mjuv

Dopis je tale:

Mag. Franc Željko Županič
G. Vinko Svetina
Ministrstvo za promet


Ljubljana, 28. junij 2007


Spoštovani,

naj se vam najprej zahvalim za to, da ste moje elektronske dopise obravnavali resno in opravili celo inpšekcijski pregled ter mi tudi odgovorili v primerni obliki. Z načinom odziva sem bil zadovoljen, ne pa z vsebino. Očitno ste na inšpekcijskem pregledu ugotovili, da vzletišče za helikopterje izpolnjuje pogoje iz 90. člena Zakona o letalstvu in 139. čl. Pravilnika o letenju letal. Toda pri tem sklepu, ki se opira v glavnem na opremljenost vzletišča samega na sebi, ste premalo upoštevali ali sploh niste upoštevali njegove neprimerne umeščenosti v prostor, tj. 20m od stanovanjskega objekta in 5-10m (kar je novo dejstvo) od otroškega igrišča. Niste upoštevali stopnje dopustnega hrupa v bližini stanovanjskih naselij, prav tako pa ne drugih posledic te dejavnosti za neposredno okolico, ki so: močni tresljaji na vseh okenskih konstrukcijah; velike množine prahu in suhe trave, ki jo vsak prilet ali vzlet helikopterja zaradi nezatravljenih površin in novega igrišča dvigne na balkone, pa tudi v notranjost stanovanj vse do 3. nadstropja (in to le ob priprtih oknih!); smradu po gorivu in motorjih, predvsem pa potencialne nevarnosti nesreče (stanovanja so vsega 20-100m oddaljena od manevriranja helikopterja, veter pa je dostikrat precej močan) ...
Zato - tokrat tudi v imenu drugih stanovalcev na Mesarski cesti - ponavljam svojo pobudo: zavedamo se, da je reševalna dejavnost nujna in pripravljeni smo sprejeti dejstvo, da bo problem dokončno rešen šele z izgradnjo nove urgence pri KC. Toda v vmesnem času nismo pripravljeni dolge mesece trpeti vseh negativnih plati delovanja vzletišča. Ker opažam, da prav v ted dnevih z bagerji urejajo okolico bivše vojašnice na Roški in zemljišča ob Kapusovi ulici, menim, da bi bil zdaj pravi čas, da se vzeltišče prestavi za okoli 100m stran od naših blokov v smeri proti Roški cesti; prostora je tam dovolj, helikopterji tam ne bi motili nikogar in dejavnost bi potekala enako kvalitetno kot doslej.

Prosim vas, da resno in čim prej preučite ta predlog. Sicer se bomo stanovalci Mesarske ceste, ki smo hočeš nočeš postali sosedje heliodroma, morali organizirati drugače in ubrati druge poti za reševanje problema.


Lepo vas pozdravljam!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jigsaw
Veteran


Pridružen/-a: 25.08. 2006, 14:56
Prispevkov: 77
Kraj: Mesarija XXXIV

PrispevekObjavljeno: 29 Jun 2007 00:32    Naslov sporočila: Re: Nov dopis minstrstvu Odgovori s citatom

mjuv je napisal/a:

Prosim vas, da resno in čim prej preučite ta predlog. Sicer se bomo stanovalci Mesarske ceste, ki smo hočeš nočeš postali sosedje heliodroma, morali organizirati drugače in ubrati druge poti za reševanje problema.


Lepo vas pozdravljam!


LOL da se ti da. Very Happy Very Happy Kaksne pa so te druge poti. Predlagam kaj taksnega



A ti resno mislis da bos s temi mail-i pospesil prestavitev heliodroma?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mjuv
Pogost uporabnik


Pridružen/-a: 15.04. 2007, 21:31
Prispevkov: 45

PrispevekObjavljeno: 29 Jun 2007 09:32    Naslov sporočila: Re: Nov dopis minstrstvu Odgovori s citatom

Jigsaw je napisal/a:
LOL da se ti da. Very Happy Very Happy Kaksne pa so te druge poti. Predlagam kaj taksnega



A ti resno mislis da bos s temi mail-i pospesil prestavitev heliodroma?


Poklicno verjamem v moč besede, nepoklicno, iz izkušnje s svojimi bližnjimi in oddaljenimi soljudmi, pa v moč permanentnega teženja Wink
LP!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mjuv
Pogost uporabnik


Pridružen/-a: 15.04. 2007, 21:31
Prispevkov: 45

PrispevekObjavljeno: 08 Jul 2007 17:20    Naslov sporočila: predlog peticije Odgovori s citatom

Kot sem obljubil, vam pošiljam svoj predlog peticije. Obravnavali ga bodo na sestanku nadzornih odborov soseske s predstavniki SPL naslednji teden. Usklajeno peticijo bodo potem najbrž razobesili po stopniščih, kjer jo boste lahko - upam, da čimbolj množično - podpisovali. Za dopolnitve ali spremembe spodnjega teksta se prosim obrnite na nadzorne odbore vaših stopnišč.
Vsem LP!

mjuv

PREDLOG ZA PETICIJO STANOVALCEV SOSESKE POLJANSKO NABREŽJE ZARADI DELOVANJA HELIKOPTERSKEGA VZLETIŠČA


Stanovalci soseske Poljansko nabrežje, posebej tisti, ki živimo v zadnjem nizu blokov (Mesarska cesta 32-40), naslavljamo na
Ministrstvo za promet,
Ministrstvo za okolje in prostor,
Ministrstvo za zdravje in na
Mestno občino Ljubljana
tale
PROTEST ZOPER NEZAKONITO DELOVANJE VZLETIŠČA ZA HELIKOPTERJE NUJNE MEDICINSKE POMOČI

Stanovalci se zavedamo, da je dejavnost helikopterjev, ki izvajajo nujno medicinsko pomoč in pomagajo pri prevozih pacientov in poškodovancev v Klinični center, dragocena, potrebna in v širokem javnem interesu. Tudi mi si želimo, da bi bila organizirana tako, da bi bili poškodovanci s kraja nesreče do Kliničnega centra transportirani v kar najkrajšem času. Obstoječa lokacija heliporta pri Kapusovi ulici za to ni primerna.

Stanovalci soseske Poljansko nabrežje pa v imenu širšega javnega interesa nismo pripravljeni trpeti škodljivih posledic in nevarnosti delovanja helikopterskega vzletišča, ki je umeščen v prostor povsem neprimerno, po našem mnenju tudi nezakonito, saj se nahaja tik ob našem stanovanjskem naselju (po Zakonu o letalstvu bi moralo biti oddaljeno najmanj 500m od naseljenega kraja). Njegova ograja je od stanovanj oddaljena približno 20m, od otroškega igrišča – za zdaj edine tovrstne javne površine v naselju s stotinami prebivalcev – pa še manj. Zato vsak pristanek in vzlet helikopterja (gre za redno, vsakodnevno dejavnost, ne pa za izredne dogodke!) dvigne velike oblake prahu, prsti, suhe trave in jih nosi na balkone ter skozi okna v stanovanja; vsakič helikopter povzroči hrup, ki presega vse dopustne normative za okolje stanovanjskih sosesk, poleg tega pa z vzgonskim vetrom vred povzroča močne tresljaje, ki škodujejo oknom in vratom v neposredni bližini. Manevriranje helikopterja nekaj metrov od okoli 20m visokih blokov, ki s stališča zračnega prometa predstavljajo novozgrajene ovire, ne nazadnje pomeni nevarnost za posadko zrakoplova in za stanovalce naselja.

Zato od vas, pristojne službe naslovljenih ministrstev in Mestne občine Ljubljana, zahtevamo, da usklajeno in takoj pristopite k reševanju tega akutnega problema. Stanovalci bi bili pripravljeni sprejeti tudi kakšno začasno rešitev (do izgraditve helidroma na novi urgenci KC), denimo zatravitev okolice vzletišča in njegovo prestavitev za kakih 100m proč od blokov v smeri proti Roški cesti, kjer je na voljo veliko prostega prostora.


V Ljubljani, 8. 7. 2007
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tazgornja
Veteran


Pridružen/-a: 10.03. 2007, 23:49
Prispevkov: 133
Kraj: Mesarska 34

PrispevekObjavljeno: 08 Jul 2007 17:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo dobro napisano, vsa pohvala, mogoče bi dodali na koncu med škodljive vplive tudi smrad po gorivu, ki se širi po naselju med helikopterskimi manevri...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mjuv
Pogost uporabnik


Pridružen/-a: 15.04. 2007, 21:31
Prispevkov: 45

PrispevekObjavljeno: 30 Jul 2007 12:36    Naslov sporočila: Uspelo nam je! Odgovori s citatom

Kot kaže, besede, podprte z argumenti in vztrajnostjo, vendarle nekaj veljajo: danes me je po mobilnem telefonu poklical g. Vinko Svetina, republiški inšpektor za letalstvo, in mi sporočil,

da bo DEJAVNOST HELIOPORTA pred našim naseljem od 15. septembra t. l. naprej PREPOVEDANA. Njegova odločba sicer še ni pravnomočna, tako da se lahko še kaj zatakne, a upajmo, da se ne bo.

V pogovoru mi je inšpektor še povedal, da takšen teren za izvenletališko pristajanje ne more služiti redni dejavnosti in da je helioport res potencialno nevaren, ker je tako blizu blokov in igrišča.

Obenem inšpektor naproša starše otrok, ki se igrajo na IGRIŠČU, da do prepovedi delovanja helioporta ob vsakem pristanku ali vzletu helikopterja ZAVARUJEJO otroke in jih UMAKNEJO pred neposrednim vplivom zrakoplova.

LP vsem!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bolha
Veteran


Pridružen/-a: 04.01. 2007, 00:13
Prispevkov: 65
Kraj: Mesarska 40

PrispevekObjavljeno: 20 Sep 2007 15:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Očitno se je nekaj zataknilo, 15.9. je mimo - pa nič. Še več, začeli so pristajati še celo v temi!!! Ne vem, če imajo časovno ali dnevno omejitev!!

LP
Igor
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
janja7
Redni uporabnik


Pridružen/-a: 18.08. 2007, 19:18
Prispevkov: 29
Kraj: mesarska 10, lj

PrispevekObjavljeno: 20 Sep 2007 16:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ce gre za zivljenje...je treba pristat pac tudi v temi Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
nasip
Redni uporabnik


Pridružen/-a: 19.08. 2007, 11:53
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: 20 Sep 2007 18:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj ste res mislili, da bodo helikopterji kar nehali pristajat pri nas?
To je edini heliport za cel klinicni center.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
m28
Veteran


Pridružen/-a: 05.03. 2007, 22:48
Prispevkov: 226
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Sep 2007 19:31    Naslov sporočila: Vprašaj VINKA Odgovori s citatom

MJUV; Vprašaj gospoda Svetina Vinka ali je pozabil prestaviti list na koledarju. Ali pa je morda pozabil poslati svojo odločbo na pristojno ministrstvo. Očitno se je njegova odločba nekje zataknila.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tazgornja
Veteran


Pridružen/-a: 10.03. 2007, 23:49
Prispevkov: 133
Kraj: Mesarska 34

PrispevekObjavljeno: 20 Sep 2007 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je slučajno kdo opazil, da so bile zadnja dva dni v nekaterih delih Slovenije izredne razmere, da je šest ljudi zaradi poplav izgubilo življenje, še veliko več pa svoje domove in so jih morali reševati iz težkih razmer... Question Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
m28
Veteran


Pridružen/-a: 05.03. 2007, 22:48
Prispevkov: 226
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Sep 2007 22:21    Naslov sporočila: humanitarnost Odgovori s citatom

V tem podforumu je bilo že kar nekaj besed napisanih o humanitarni dejavnosti prevozov s helikopterjem in pri prebiranju teh prispevkov se lepo vidi, da nihče noče da se ukini heliodrom in s tem posledično ogrozijo življenja ljudi.

Ampak če bomo samo gledali (še posebej tisti, ki stanujejo v neposredni bližini), se heliodrom ne bo premaknil iz sedanje pozicije. Lahko pa si "tazgornja" popolnoma prepričana, da heliodroma ne bodo zaprli, če ne bodo imeli druge lokacije!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nasip
Redni uporabnik


Pridružen/-a: 19.08. 2007, 11:53
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: 21 Sep 2007 08:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Druge lokacije pa nimajo.
Novi heliport je predviden na strehi nove urgence, ki pa se se ne gradi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tazgornja
Veteran


Pridružen/-a: 10.03. 2007, 23:49
Prispevkov: 133
Kraj: Mesarska 34

PrispevekObjavljeno: 21 Sep 2007 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dragi m28, očitno se nisva čisto dobro razumela, povedati sem želela nekaj drugega...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Predlagaj novo temo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.