Mesarska cesta Seznam forumov Mesarska cesta
Stanovanjski kompleks Poljansko nabrežje - forum je namenjena izključno lastnikom oz. stanovalcem v novem stanovanjskem kompleksu "Poljansko nabrežje".
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Dnevnik: "Stanovalci Mesarske bodo tožili republiški st

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Gradivo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bor
Veteran


Pridružen/-a: 12.08. 2006, 00:42
Prispevkov: 60

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2007 10:59    Naslov sporočila: Dnevnik: "Stanovalci Mesarske bodo tožili republiški st Odgovori s citatom

Stanovalci Mesarske bodo tožili republiški stanovanjski sklad


četrtek, 29.03.2007
Tekst: Peter Pahor

LJUBLJANA - Kupci stanovanj republiškega stanovanjskega sklada na Poljanskem nabrežju zaradi neodpravljenih pomanjkljivosti pripravljajo skupinsko tožbo, ki je po prvih ocenah težka okoli tri milijone evrov.


Republiški stanovanjski sklad po odmevni tožbi 140 kupcev stanovanj v Novem Dragomlju utegne doleteti še okoli tri milijone evrov vredna tožba kupcev stanovanj na Poljanskem nabrežju.


Zaradi manjkajočih notranjih sten zimskih vrtov, zunanjih senčil in bidejev ter popravila protipožarnih vrat, neupravičenih stroškov priklopa elektrike in obresti od predplačil kupnine je sklad po okvirnih izračunih oškodoval kupca dvosobnega stanovanja za 5380 evrov, pri večjih stanovanjih je ta znesek še višji. "K temu moramo prišteti zamudne obresti, ki na letni ravni znašajo 11,5 odstotka," pravi Črtomir Borec, avtor pobude za skupinsko tožbo in eden od kupcev skladovih stanovanj v Mesarski ulici.

Njegovo pobudo je v torek zvečer podprl tudi zbor stanovalcev, na katerem so nekateri predlagali, da bi v tožbo dodali še nekaj pomanjkljivosti, nekateri pa so že napovedali, da bodo proti skladu vložili tudi individualne tožbe. "Časa počasi že zmanjkuje, saj bo čez dober mesec dni preteklo eno leto od prevzema stanovanj, ko je še mogoče vložiti tožbo," pojasnjuje Borec. Dodaja, da se mu zdi odnos sklada do kupcev aroganten, saj se razen manjših popravil, recimo dodatnega beljenja, kljub njihovim zahtevam, niso lotili. Čeprav Borec priznava, da so bila skladova stanovanja s 1300 evri na kvadratni meter v primerjavi s tržnimi cenami ugodna, se mu zdi krivično, da "nekdo, ki je močnejši, vsiljuje svojo interpretacijo zakonov".

Biserka Prošek iz javnega stanovanjskega sklada Republike Slovenije pravi, da o pripravah na tožbo niso seznanjeni, zato očitkov, čeprav smo jim jih navedli, ne morejo komentirati. "Naj povemo, da sklad tudi pri tem projektu spoštuje določila zakona, ki varuje kupce stanovanj," še pravi Proškova.


Povezava: TUKAJ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Gradivo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.