Mesarska cesta Seznam forumov Mesarska cesta
Stanovanjski kompleks Poljansko nabrežje - forum je namenjena izključno lastnikom oz. stanovalcem v novem stanovanjskem kompleksu "Poljansko nabrežje".
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Moj dom (priloga Dnevnika): Za mlad par

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Gradivo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bor
Veteran


Pridružen/-a: 12.08. 2006, 00:42
Prispevkov: 60

PrispevekObjavljeno: 22 Nov 2006 17:00    Naslov sporočila: Moj dom (priloga Dnevnika): Za mlad par Odgovori s citatom

Moj dom, št. 137
sreda, 30.10.2006, stran 36

Za mlad par

Spoštovani!

Novo enosobno stanovanje bi želeli opremiti za življenje študentke oziroma mladega para. Stanovanje je prazno, opremiti pa ga želimo tako, da bo imelo kuhinjo z jedilno mizo, dnevni prostor, delovni kotiček in spalni del. Želimo, da bo opremljeno čim bolj funkcionalno, zračno in moderno ter da bo oprema omogočala spreminjanje podobe stanovanja (na primer s paneli). Zelo radi bi v stanovanju hkrati imeli dvosed in posteljo (dimenzije 210 x 140), ker bi radi kakovostno ležišče. Razmišljali smo že o dvižni postelji, o izvlečni postelji (ki jo podnevi uporabljaš kot kavč), pogradu (kjer je spodaj kavč), a ne vemo, katera rešitev bi bila najprimernejša, da stanovanje ne bi bilo preveč zapolnjeno. Želeli bi, da je jedilna miza podaljšek kuhinjskega elementa in se po potrebi tudi podaljša. S tem bi pridobili tudi delovno površino. Prostor št. 6 je zimski vrt, ki je zamišljen kot podaljšek stanovanja. V njem je parket, vrata pa se lahko tudi odstranijo. Tam smo si zamislili delovni kotiček in omaro. Potrebujemo tudi garderobno omaro in omare za shranjevanje drugih stvari. V kopalnici so na stenah ploščice v barvi belega, na tleh pa črnega marmorja. Kakšne barve naj bodo pohištvo in stene? Zaradi omejenih finančnih zmožnosti bi želeli vso opremo kupiti v trgovinah. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujemo.
Maja iz Celja


Čeprav imate navidezno malo prostora, se uporabna površina stanovanja lahko precej poveča, ker imate na razpolago zastekljen zimski vrt. Poleg tega boste v nadaljevanju videli, da sem vam dodatno povečala tudi dnevni prostor, tako da boste lahko vnesli vse elemente, ki ste si jih zamislili, celo več. Kljub temu prostor ne deluje natrpano. Seveda ne bo šlo brez malo truda po meri – menim, da se izplača potruditi. Vaši želji glede »spreminjanja stanovanja« nisem mogla ustreči, ker je to v kombinaciji z majhnim in funkcionalnim hkrati skoraj neizvedljivo. To boste uredili z dodatki.

Iz prvotnega načrta je razvidno, da je predsoba ozka in zelo nefunkcionalna, saj ni prostora niti za najožjo omarico. Da bi prostornino in uporabnost tega prostora optimizirali, sem na tej steni (480 cm od vrat) postavila delno pregradno steno iz opeke iz siporeksa ali mavčne obloge, tako da vhod v bivalne prostor ni tako neposreden. Tu lahko v ta namen uporabite tudi pregradni panel in ga poslikate s kakšno zanimivo aplikacijo (glej www.fototapete.si). Ta prostor je sicer v vsakem primeru neuporaben, zato ga tak poseg ne zmanjša. S tem pridobimo tudi prostor za vgradno omaro (s strani predsobe), hkrati pa še delno pregrado spalnega in vhodnega dela, saj bi bil sicer položaj postelje, s pogledom na vhodna vrata, silno neugoden. To steno lahko z nasprotno povežete z obokom ali pa vsaj z oglatim robom vsaj 30 cm od stropa. Tako predsoba ne bo stalno v vidnem polju.

Kuhinja je dodatno nekoliko povečana s postavitvijo dveh ožjih, a visokih omaric. Sledita kuhinjski blok in pregradna mizica, ki je primerna za štiri. Dnevni prostor ima udoben dvosed, nasproti pa je blok z dvižno posteljo, ki jo podnevi zložite v omaro, druga polovica je namenjena omaricam v spodnjem delu in policam v zgornjem. Zimski vrt je kot nalašč primeren za omaro in delovni kot.

Glede kopalnice lahko rečem, da bi na vašem mestu stene in strop pobarvala v kakšno udarno barvo, na primer vinsko rdečo, tako da bosta bela in črna res izstopali. Črni marmor, ki ga imate po tleh, daje vtis elegance, pa tudi kontrasta, zato bo opaznejši s kombinacijo enakovredne močne barve, kjer bodo beli elementi še posebno izstopali.

Povezava: na članek
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Gradivo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.