Mesarska cesta Seznam forumov Mesarska cesta
Stanovanjski kompleks Poljansko nabrežje - forum je namenjena izključno lastnikom oz. stanovalcem v novem stanovanjskem kompleksu "Poljansko nabrežje".
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Finance: "Donosna preprodaja skladovih stanovanj"

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Gradivo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bor
Veteran


Pridružen/-a: 12.08. 2006, 00:42
Prispevkov: 60

PrispevekObjavljeno: 21 Avg 2006 21:50    Naslov sporočila: Finance: "Donosna preprodaja skladovih stanovanj" Odgovori s citatom

Finance, 21.08.2006 - Donosna preprodaja skladovih stanovanj

Vir: http://www.stanovanjskisklad-rs.si/upload/mo_files/lang_slo/clanek_2517574_0.pdf
Kopija: tukaj



---------------------------------------------
Stanovanjski sklad odgovarja:
---------------------------------------------

Spoštovani!

Dne 21. avgusta 2006 ste v časniku Finance v prispevku z naslovom »Donosna preprodaja skladovih stanovanj« v notici »PROFESIONALCI« IN STANOVANJSKI SKLAD, MAČKA IN MIŠ« navedli kar nekaj neresnic, zato zahtevamo popravek pod naslovom: »Spet neutemeljena obtoževanja dela Stanovanjskega sklada RS«.
Besedilo popravka:

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad je, kot smo javnost že nekajkrat seznanili, za predaje stanovanj končnim kupcem na Poljanskem nabrežju v Ljubljani, skladno z zakonom o javnih naročilih, izvedel javni razpis in izbral podjetje Up d.o.o. iz Ljubljane kot najugodnejšega ponudnika za izvedbo navedenih storitev. Podjetje, izbrano za izvedbo predaje stanovanj je bilo glede na svoje reference kadrovsko in strokovno usposobljeno, na primopredajah pa so z njegove strani sodelovale osebe, ki posedujejo licenco za opravljanje poslov posredovanja z nepremičninami.

Poudarjamo torej, da Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad predaje stanovanj končnim kupcem na tej ali drugih lokacijah nikoli ni izvajal z najemom študentov preko pooblaščenih servisov.

Identificiranje kupca stanovanja kot »profesionalca« in že vnaprejšnja želja diskreditiranja nasprotne stranke je stvar osebne kulture posameznika. Kot pa smo vam že pojasnili, kupci stanovanj prevzemajo stanovanja samostojno od prodajalca-vmesnega kupca Sklada skladno z določili zakonodaje, seveda pa imajo pravico, da se o svojih pravicah in obveznostih po prodajni pogodbi posvetujejo z različnimi strokovnjaki. Kupci stanovanj imajo pravice in obveznosti določene v splošnih pogojih prodaje, v prodajni pogodbi ter seveda s področno zakonodajo. Sklad obravnava vse tiste zahtevke strank, ki so glede na navedeno zakoniti, podani s strani upravičenega predlagatelja in so utemeljeni.

Navedba, da je »profesionalec«, kupil že več stanovanj in nikoli ni plačal začetne cene, lahko seveda drži, če so mišljeni nakupi stanovanj od drugih pravnih oseb, v kolikor pa so mišljeni nakupi od Sklada trditev, da nikoli ni plačal začetne cene ne more držati, prav tako ne more držati dejstvo, da je ta oseba kupila od Sklada več stanovanj, zato je neresnična in zavajajoča. Vse cene stanovanj oziroma predmeta prodaje so namreč določene že v samem javnem razpisu, ki je javno objavljen in se ne spreminjajo.

Prav tako je neresnična in zavajajoča navedba v članku o »priznanju napak s strani uradnice in posledičnem znižanju cene stanovanja«. Naj poudarimo, da »uradniki« - pravilno pooblaščeni predstavniki Sklada, nimajo mandata, da kakorkoli znižujejo cene, in sicer v nobenih primerih.

Predvsem Vam, ki ste očitno nasedli lažem ter vsej ostali javnosti bi želeli pojasniti, da imajo vsi kupci stanovanj Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, javnega sklada v prodajni pogodbi natančno določene roke in višine posameznih obrokov za plačilo. Vsak kupec mora pred prevzemom stanovanja plačati še zadnji obrok kupnine, zadržijo pa se lahko le deli kupnine v skladu z določbami ZVKSES in sprejetih splošnih pogojih prodaje za posamezno lokacijo, seveda v kolikor so zato izpolnjeni pogoji. V primeru Poljanskega nabrežja 1, so ti pogoji in primeri podrobno opisani v 12. členu splošnih pogojev prodaje.

Od vas in odgovornega urednika skladno z določbami zakonodaje o medijih zahtevamo, da na zakonsko predvideni način objavite ta popravek - odgovor Sklada pod naslovom »Spet neutemeljena obtoževanja dela Stanovanjskega sklada RS«.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad
Biserka Prošek

Povezava: tukaj


----------------------------------------------------

Tista gospa, ki je omenjena, prodaja stanovanje LPN470 - http://www.prodaja2.stanovanjskisklad-rs.si/stanovanje.asp?st_stanovanja=2&nadstropje=0&st_objekta=29

lp
Bor


Nazadnje urejal/a Bor 16 Jan 2007 13:05; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ROLI
Veteran


Pridružen/-a: 11.08. 2006, 09:32
Prispevkov: 119

PrispevekObjavljeno: 22 Avg 2006 07:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej je nekaj na tem?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Mesarska cesta Seznam forumov -> Gradivo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.